In het kort: Marseille verliest zicht op titel, Heerenveen bindt aanvaller

In het kort: Marseille verliest zicht op titel, Heerenveen bindt aanvaller

27-02-2015 22:30
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Marseille verliest van Caen
Olympique Marseille dreigt verder achterop te raken in de titelrace van de Franse Ligue 1. De nummer drie van de ranglijst verspeelde tegen Caen een voorsprong van 2-0: 2-3. Marseille heeft nu vier punten minder dan koploper Olympique Lyon, dat zaterdag op bezoek gaat bij Lille. Paris Saint-Germain begint zondag met een voorsprong van twee punten op Marseille aan de uitwedstrijd tegen AS Monaco.

André Ayew en Andre-Pierre Gignac brachten Marseille op een ogenschijnlijk veilige voorsprong. Nicolas Seube, Emiliano Sala en Nicolas Benezet scoorden echter in de laatste twintig minuten voor Caen.

Espanyol klimt naar linkerrijtje
Córdoba blijft voorlopig hekkensluiter in de Spaanse Primera División. De formatie verloor vrijdag ook van Espanyol (1-0). Abraham Gonzalez maakte het enige doelpunt In een wedstrijd met negen gele kaarten. Espanyol klom naar de achtste plaats van de ranglijst. Córdoba houdt een punt minder dan Granada. Levante, achttiende op de ranglijst, heeft vier punten meer dan de hekkensluiter.

Rentree Schaars bij PSV
Stijn Schaars heeft vrijdagavond zijn rentree op het voetbalveld gemaakt. De middenvelder speelde 79 minuten mee in de uitwedstrijd van Jong PSV tegen Almere City (2-2). Schaars stond bijna een jaar aan de kant met een knieblessure. Hij maakte in november even zijn rentree bij Jong PSV maar kreeg opnieuw last van zijn knie.

Slagveer verlengt bij Heerenveen
Luciano Slagveer heeft zijn handtekening onder een nieuw contract bij sc Heerenveen gezet. De 21-jarige aanvaller is nu tot medio 2017 verbonden aan de Friese club. Slagveer doorliep de jeugdopleiding bij Heerenveen en is inmiddels een vaste waarde in de hoofdmacht. De aanvaller kwam in 53 wedstrijden tot negen doelpunten.

Geen straf voor Liverpool
Liverpool hoeft niet meer te vrezen bestraft te worden voor het breken van de regels van Financial Fairplay. Onderzoekers van de Europese voetbalbond UEFA hebben geconcludeerd dat de Engelse club de financiën goed op orde heeft. Ook Sparta Praag wordt om dezelfde reden niet meer in de gaten gehouden.

Hull City, Hapoel Tel-Aviv, Panathinaikos en Ruch Chorzow zijn met de bond een schikking van 200.000 euro overeengekomen. Zij worden voortaan streng in de gaten gehouden door de financiële controleurs van de bond. Bij nieuwe malversaties kan de UEFA besluiten die clubs uit te sluiten voor Europees voetbal. De Financial Fairplay-regels zijn door de UEFA in het leven geroepen om te voorkomen dat clubs meer geld uitgeven dan dat erin komt.

Oud-Ajacied Boerrigter 'weer voetballer'
Derk Boerrigter is eindelijk fit. De flankspeler van Celtic kan weer denken aan het maken van minuten en mag zich weer voetballer noemen, meldt Here is the City. De buitenspeler staat sinds 2013 onder contract bij de Schotten en maakte dit seizoen pas in drie wedstrijden minuten. Fysiek ongemak blijft Boerrigter achtervolgen. Daar ondervond hij ook in zijn tijd als speler van Ajax hinder van.

Onderzoek naar Feyenoord
De UEFA wacht de rapporten af van de officials die bij de wedstrijd Feyenoord - AS Roma aanwezig waren en beslist dan of er een zaak wordt geopend tegen de Rotterdamse club. "Dat is de normale procedure. De disciplinaire commissie bepaalt aan de hand van die bevindingen of er al dan niet een onderzoek wordt ingesteld", aldus een woordvoerder van de Europese voetbalunie vrijdag. Het duel in de Europa League, dat donderdag eindigde in een 2-1-zege voor de Italianen, werd enige tijd stilgelegd omdat toeschouwers herhaaldelijk voorwerpen op het veld gooiden.

Het kan wel enige weken duren voordat de resultaten van een eventueel onderzoek en daaraan gekoppelde straffen bekend worden. "Feyenoord is uitgeschakeld, daardoor is het minder urgent", aldus de zegsman van de UEFA.

Transfervrije speler voor Inter
Internazionale bereikte donderdag ten koste van Celtic de achtste finales van de Europa League. Daags na het succes in Europa maakten de Italianen de transfervrije komt van voormalig Parma-verdediger Dias Felipe wereldkundig. Hij liet zijn contract bij het noodlijdende Parma in een eerder stadium ontbinden en trainde de voorbije weken mee met de Nerazzurri. Dias zal tot het einde van dit seizoen voor Inter spelen.

Fred wil niet meer voor Brazilië uitkomen
De 31-jarige Fred, aanvaller van Braziliaanse komaf, wil niet meer voor zijn vaderland voetballen. Hij werd gefileerd door Braziliaanse fans en door de media naar aanleiding van zijn optredens op het WK van 2014, in eigen land. Fred is juist in vorm bij Fluminense, maar kreeg sinds het WK geen oproep meer. "Een terugkeer bij het nationale team is niet iets waar ik nog langer aan denk. Ik concentreer me op Fluminense. Ik ben niet geïnteresseerd in het nationale elftal", aldus Fred tegenover Radio Globo.

WK-finale 2022 vóór Kerst
FIFA-voorzitter Sepp Blatter wil dat het WK van 2022 in Qatar ruim voor de kerstdagen klaar is. De Zwitser heeft als sluitingsdatum 18 december voor ogen. Hij zei dat vrijdag bij aankomst in Belfast, waar het bestuur van de wereldvoetbalbond dit weekeinde vergadert.

"Het WK gaat niet door tot de 23e, absoluut niet. We moeten op de achttiende stoppen", aldus Blatter. "Ik ben tegen doorgaan tot de 23e." Een werkgroep van de FIFA heeft geadviseerd het WK in Qatar in de periode november/december te houden wegens de extreme hitte in juni en juli, de gebruikelijke maanden voor een titeltoernooi.