'Barça en Real pakken rivaliteit op met belangstelling voor man van 100 miljoen'
Juventus-ster zeer gewild

'Barça en Real pakken rivaliteit op met belangstelling voor man van 100 miljoen'

27-02-2015 16:42
5

Iedereen wil Paul Pogba, dat kopt Mundo Deportivo vrijdag. De middenvelder van Juventus is de meest gewilde speler op de Europese transfernmarkt, maar heeft één nadeel.

De 21-jarige Pogba is in het bezit een langdurig contract bij Juventus en moet dus het volle pond, zo'n honderd miljoen, kosten. Dat is een obstakel voor veel topclubs, die aan handen en voeten zijn gebonden door de regels rond Financial Fair Play.

De Spaanse krant schrijft dat slechts zes clubs de komst van Pogba kunnen veroorloven: FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Arsenal en Paris Saint-Germain. De twee grootmachten uit de Primera División hebben de beste papieren. De Fransman heeft immers een voorkeur voor een transfer naar Spanje, met Real naar verluidt als droomclub.

Barça weigert intussen de strijd al bij voorbaat op te geven. De nieuwe technisch directeur van de Catalanen, Ariedo Braida, heeft een ijzersterke band met Mino Raiola. De Nederlandse Italiaan is de zaakwaarnemer van Pogba en maakt al wekenlang reclame voor zijn cliënt. Een transfer in januari 2016, als de transferban van Barça voorbij is, behoort tot de mogelijkheden.