Weer Engelse kritiek: Vorig jaar speelden we achttien wedstrijden in twee maanden
City en Liverpool kwamen deze week beide in Europees verband in actie en wisten niet te winnen

Weer Engelse kritiek: "Vorig jaar speelden we achttien wedstrijden in twee maanden"

27-02-2015 17:32
1

Manchester City staat zondag tegenover Liverpool in de Premier League en zal moeten winnen, om nog enige kans te houden op de titel. Chelsea staat immers vijf punten voor.

City en Liverpool kwamen deze week beide in Europees verband in actie en wisten niet te winnen. De Citizens gingen onderuit tegen FC Barcelona en Liverpool werd uitgeschakeld in de Europa League. "We moeten winnen en blijven vechten tot het einde om de titel te prolongeren", aldus coach Manuel Pellegrini tegen de BBC.

De Chileen denkt dat het een voordeel is dat Liverpool na strafschoppen werd uitgeschakeld door FC Basel en dus een zware wedstrijd in de benen heeft. "Maar het is geen beslissend voordeel, want dat is nog altijd de prestatie op de dag van de wedstrijd. Ik heb ook in de Europa League gespeeld en wanneer je op vrijdag aankomt, is het niet ideaal om dan op zondag weer te spelen", weet Pellegrini.

De Engelse clubs presteren in Europa niet heel goed, terwijl de Premier League zeer hoog staat aangeschreven. "Ik denk niet dat het met het niveau van het Engelse voetbal te maken heeft. De Premier League is heel sterk en je moet elke wedstrijd met een intensiteit van honderd procent spelen. Misschien is het in andere competities niet elke wedstrijd zo moeilijk."

Vooral het winterse programma is Pellegrini een doorn in het oog. "In december en januari speel je negen wedstrijden per maand. Vorig jaar speelden we achttien wedstrijden in twee maanden tijd. Dat is niet de beste manier om je voor te bereiden op de knock-outfases van Europese toernooien."