Ik denk dat we met Ajax geen slechte loting hebben, een haalbare kaart
Oekraïense club reageert positief op koppeling aan Ajax

"Ik denk dat we met Ajax geen slechte loting hebben, een haalbare kaart"

27-02-2015 18:53
2

Bij Dnipro Dnipropetrovsk wordt er met respect gesproken over Ajax, dat in de achtste finales van de Europa League de tegenstander is. Coach Myron Markevych ziet echter ook kansen tegen de Amsterdammers.

Dnipro was in de zestiende finales verrassend te sterk voor het Griekse Olympiakos, dat over twee duels met 4-2 werd verslagen. Markevych ziet in Ajax een vergelijkbare opponent. "Ik denk dat we met Ajax geen slechte loting hebben. In mijn ogen is die club vergelijkbaar met Olympiakos en dus een haalbare kaart voor ons. Natuurlijk gaan we proberen de volgende ronde te bereiken, maar er zal geen paniek uitbreken als we er niet in slagen."

De coach moest erkennen dat hij momenteel nog niet veel weet over de Amsterdammers. "Ik kan er nu weinig in detail over zeggen, ze ondergaan elk jaar enkele wijzigingen. We zullen ze gaan bestuderen. Maar dat Ajax zo eenvoudig Legia Warschau opzij heeft gezet, betekent dat het niet makkelijk zal worden. Het zal zeer interessant zijn om te spelen tegen een van de meest succesvolle teams in Europa", citeert Voetbal International de coach in Oekraïense media.