Van Geel gaf de regie uit handen en haalde Chery niet van Groningen
Krabbendam verwacht stressvolle tijd voor Van Geel

"Van Geel gaf de regie uit handen en haalde Chery niet van Groningen"

27-02-2015 22:44
12

Fred Rutten vertrekt komend seizoen zo goed als zeker bij Feyenoord en dus luidt de vraag: wie volgt hem op? Martijn Krabbendam zet zijn vraagtekens bij Jean-Paul van Gastel, die een van de kandidaten zou zijn om het stokje over te nemen.

Van Gastel fungeert momenteel als assistent-trainer van Rutten, maar wordt in Rotterdam gezien als een serieuze kandidaat om straks trainer van Feyenoord te worden. "Van Gastel klinkt romantisch, maar op basis waarvan?", vraagt Krabbendam zich af tegenover RTV Rijnmond. "Hij loopt nu al vier jaar mee als assistent-trainer, maar heeft nooit ervaring als hoofdtrainer opgedaan. Het is een ervaringsvak, dan kan je niet een oud-trainer van A1 voor de groep zetten die nog nooit ergens hoofdtrainer is geweest."

"Van Geel moet nu met een goed alternatief komen voor de trainerspositie", vervolgt de Feyenoord-watcher van Voetbal International. "Hij ligt onder een vergrootglas. Hij is natuurlijk mede verantwoordelijk voor de wederomstanding, maar er zijn een aantal dingen niet goed gegaan. Hij haalde geen spits, gaf de regie uit handen en haalde Tjaronn Chery niet van FC Groningen. Met het oog op volgend seizoen had Chery van Rutten allang moeten komen, zodat hij kon wennen aan het niveau. Deze club heeft een gebrek aan visie en beleid door dit niet te doen en daaraan heeft Rutten zich erg gestoord."