Bij PSV dacht ik meteen: dit is geen stap terug, dit is een stap opzij
De Jong kan terugkijken op geslaagde terugkeer

"Bij PSV dacht ik meteen: dit is geen stap terug, dit is een stap opzij"

28-02-2015 07:14
3

Luuk de Jong stond afgelopen zomer naar eigen zeggen op een kruispunt in zijn carrière. De avonturen bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United waren op niets uitgelopen en dus moest hij elders onderdak vinden. Hij vond dat bij PSV.

"PSV was al eens geïnteresseerd geweest. Nu kwamen ze weer. En met een duidelijk verhaal. Ze zeiden: ’we hebben backs die veel opkomen. We hebben middenvelders die diepgaan en we hebben vleugelaanvallers met een actie en scorend vermogen. Daartussen zoeken we een spits die zowel afmaker als aanspeelpunt kan zijn'", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad.

"Het werd een goed gesprek en snel daarna al kwam het rond", vervolgt de aanvaller, die daarmee opnieuw in de Eredivisie kwam te spelen. "Natuurlijk, ik had het niet zo voor ogen toen ik in 2012 bij FC Twente vertrok. Maar bij PSV dacht ik meteen: dit is geen stap terug, dit is een stap opzij. Dat heb ik van begin af aan gezegd en zo pakt het nu ook uit."

De kans is groot dat De Jong na dit seizoen met de schaal in handen staat. Bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United waren daar geen kansen voor. Die clubs speelden niet om de titel. "En wat ook meewoog: ik wilde gewoon weer elke wedstrijd spelen", besluit De Jong in het AD.