Feyenoord zet in op 'forse geldboete': Als de UEFA dit zuiver bekijkt, maar ja...
"Ik snap de frustratie"

Feyenoord zet in op 'forse geldboete': "Als de UEFA dit zuiver bekijkt, maar ja..."

28-02-2015 12:10
7

De verwachtingen rond het Europa League-wedstrijd tegen AS Roma waren hoog, maar uiteindelijk leverde het niets dan rampspoed op voor Feyenoord. In Rotterdam wordt de vraag gesteld wat de club nu eigenlijk aan Europees voetbal heeft.

Een kleine groep supporters kon zich in Rome niet gedragen en veroorzaakte ook afgelopen donderdag in de eigen Kuip grote problemen. Het is de vraag wat Feyenoord aan Europees voetbal heeft als het vooral boetes en imagoschade oplevert. "Je hebt er inderdaad wel erg veel zorgen over", verzucht Eric Gudde in het Algemeen Dagblad. "Tot de winterstop is het allemaal goed gegaan, maar de wedstrijden tegen AS Roma leverden weer een pijnlijke keerzijde op."

Aan de andere kant begrijpt de algemeen directeur van Feyenoord het legioen tijdens het verloren duel van donderdag (2-1). "Ik snap de frustratie, het was ook voor mij een raadsel dat Daniele de Rossi na twee zware overtredingen nog steeds op het veld stond. Maar dat rechtvaardigt nooit, maar dan ook nooit dat je dingen naar een grensrechter gaat gooien."

"Dat doe je zeker niet als je weet dat daar heel gevoelig op gereageerd wordt. We zijn er gelukkig een paar jaar van weggebleven, maar nu is het toch weer gebeurd", aldus Gudde, die hoopt dat de UEFA-juristen hun 'gezonde verstand' gebruiken in het bepalen van de strafmaat voor Feyenoord. "Als de UEFA dit zuiver bekijkt, is de straf straks een forse geldboete. Maar ja..."