Heerenveen slaat opnieuw spijkers met koppen en bindt aanvoerder
23-jarige middenvelder blijft in Friesland

Heerenveen slaat opnieuw spijkers met koppen en bindt aanvoerder

28-02-2015 12:38
1

Marten de Roon speelt ook de komende jaren bij sc Heerenveen. De aanvoerder was in het bezit van een aflopend contract, die zaterdag tot medio 2017 werd verlengd.

De contractverlenging van De Roon liet lang op zich wachten, omdat hij eerst de toekomstplannen van Heerenveen wilde aanhoren. Dat beviel hem blijkbaar; de Friezen melden zaterdag dat De Roon ook de komende jaren in het Abe Lenstra Stadion speelt.

De 23-jarige De Roon kwam in de zomer van 2012 over van Sparta Rotterdam. De aanvoerder van het elftal van Dwight Lodeweges speelde tot op heden 81 competitieduels waarin hij vijfmaal scoorde.

Het is de tweede keer in twee dagen dat Heerenveen naar buiten treedt met contractnieuws. Luciano Slagveer zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw contract, evenals De Roon tot de zomer van 2017. De in Rotterdam geboren Slagveer belandde via de jeugdopleiding van FC Emmen bij Heerenveen. Hij is na de winterstop goed op dreef. De aanvaller scoorde maar liefst vijf keer in de laatste zeven duels.