'Feyenoord schakelt naar zesde versnelling en legt oor nu te luister bij duo'
Vijver met Rutten-opvolgers is klein

'Feyenoord schakelt naar zesde versnelling en legt oor nu te luister bij duo'

28-02-2015 13:47
2

De belangrijkste kandidaat voor de opvolging van Fred Rutten lijkt klip en klaar. Na het Algemeen Dagblad meldt ook RTV Rijnmond dat Jean-Paul van Gastel de beoogde nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord is.

Van Gastel neemt vanaf de zomer het stokje over van Rutten, die na de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (zondag) bekend gaat maken dat hij het na één jaar voor gezien houdt in De Kuip. De huidige assistent-trainer moet vanaf komend seizoen samen met Giovanni van Bronckhorst de Feyenoord-kar trekken. Daar komt wellicht nog een tweede, ervaren rechterhand bij, meldt het regio-medium.

Martin van Geel stapt met de keuze voor Van Gastel af van één van zijn belangrijkste credo's. Tot voor kort vond de technisch directeur dat de hoofdtrainer van Feyenoord iemand met ervaring moet zijn. Nu ook een ervaren man, zoals Rutten, geen garantie voor succes is, laat Van Geel dat principe varen. Bovendien is de vijver met Rutten-opvolgers niet heel groot.

Van Gastel is sinds 2011 werkzaam als assistent van de Rotterdamse club. In de jaren daarvoor liep hij rond in de jeugdopleiding op Varkenoord. Van Gastel is de laatste aanvoerder die de landstitel omhoog hield met Feyenoord (1999).