Feyenoord gaat 'volkomen logische' stap wagen: Ze moeten ook wel
"Financieel zijn er nu eenmaal weinig mogelijkheden"

Feyenoord gaat 'volkomen logische' stap wagen: "Ze moeten ook wel"

28-02-2015 14:25
5

Niets lijkt de benoeming van Jean-Paul van Gastel tot hoofdtrainer van Feyenoord nog in de weg te staan. De huidige assistent-trainer van Fred Rutten moeten vanaf volgend seizoen samen met Giovanni van Bronckhorst de kar trekken.

Een logische keuze van de Feyenoord-leiding, stelt Arno Vermeulen. Volgens de NOS-commentator kunnen de Rotterdammers simpelweg niet om Van Gastel heen. "Het is volkomen logisch dat Feyenoord nu met Van Gastel gaat praten", zegt hij op de website van de omroep. "Financieel zijn er nu eenmaal weinig mogelijkheden. Van Gastel is capabel, heeft de ambitie en is financieel ook te behappen."

"Bovendien kent hij de jeugdteams, waar Feyenoord het de komende jaren toch van moet hebben. Hij heeft met Ronald Koeman gewerkt en met Rutten. Vorig seizoen kwam volgens technisch directeur Martin van Geel nog te vroeg. Maar we zijn nu weer een jaar verder. Feyenoord moet ook wel met Van Gastel praten, anders heeft het voor hem geen zin meer om nog langer als kroonprins in De Kuip te blijven", besluit Vermeulen.

Van Gastel loopt al jaren rond bij Feyenoord en is sinds 2011 assistent-trainer bij het eerste elftal. De afgelopen dagen begint het er steeds meer op te lijken dat Van Gastel topkandidaat is voor de opvolging van Rutten.