PSV-spits leeft op en durft weer te dromen: Ik ben nog maar 24 jaar
"Ik ben blij dat ik hier ben, dat ik veel kan spelen"

PSV-spits leeft op en durft weer te dromen: "Ik ben nog maar 24 jaar"

28-02-2015 14:36
6

De prestaties van Luuk de Jong lopen dit seizoen bijna parallel aan die van zijn club PSV. Na een moeizaam begin heeft de spits de smaak te pakken en lijkt hij weer helemaal de oude, na een zware periode in Duitsland.

PSV verloste de spits afgelopen zomer van Borussia Mönchengladbach. Met veertien goals heeft hij een belangrijk aandeel in de aanstaande landstitel van de Eindhovenaren, die zondag Ajax de nekslag kunnen geven. "Ik ben blij dat ik hier ben, dat ik veel kan spelen", zegt De Jong tegen de NOS.

"Ik wil mezelf ontwikkelen, ben nog maar 24 jaar. Ze zeggen dat je wedstrijden moet spelen om beter te worden. Dan voel je jezelf groeien en beter worden. Hopelijk kan ik nog meer laten zien."

Waar zijn plafond ligt, kan de PSV-spits nog niet zeggen. "Je weet nooit wanneer je aan je top zit, maar ik ga ervan uit dat ik daar nog niet ben. Ik moet completer worden, sneller handelen als ik de bal krijg. Dat kan altijd beter. Ik ben gevaarlijk in het strafschopgebied, maar ook daar kan ik nog scherper in zijn."