Van Gaal voelt zich verkeerd begrepen in Engeland en legt schuld bij journalist
Pers slaat United-manager om de oren met uitspraak

Van Gaal voelt zich verkeerd begrepen in Engeland en legt schuld bij journalist

28-02-2015 14:52
3

Louis van Geel heeft een persconferentie aangegrepen om weer eens ouderwets te bakkeleien met de Engelse pers. Die wezen hem op een uitspraak van een week eerder.

Van Gaal zei vorige week dat Manchester United 'de best presterende ploeg over de laatste twintig wedstrijden is'. Dat ging vervolgens een eigen leven leiden in de Engelse media, tot grote ergernis van de Nederlandse manager. De aanwezige journalisten sloegen hem op de persconferentie nog een keer om de oren met de onjuiste statistiek.

"Maar ik heb dat helemaal niet zo gezegd", aldus een geïrriteerde Van Gaal volgens het Algemeen Dagblad. "Een journalist legde me dat als een feit voor de neus, en ik heb daar op geantwoord. Ik ben niet zelf met die statistiek gekomen. Overigens waren we, tot het duel met Swansea (dat in een 2-1 nederlaag eindigde, red.), over vijftien duels gezien wel de beste, maar daar hoor je mij niet over."

Van Gaal staat met Manchester United op de vierde plek in de Premier League, met een straatlengte achterstand op koploper Chelsea. Nummer drie Arsenal staat op één punt van United, terwijl Southampton, Liverpool en Tottenham Hotspur in de achtervolgende groep zitten.