Pogingen van Van Gaal hebben effect op transfertarget: Het is een bevestiging
"Ik zie dat als een compliment"

Pogingen van Van Gaal hebben effect op transfertarget: "Het is een bevestiging"

28-02-2015 15:58

De pogingen van Louis van Gaal om Marquinhos naar Manchester United te halen hebben wel degelijk effect. De Braziliaanse verdediger bleef in de zomer én winter echter bij Paris Saint-Germain en dat zal voorlopig zo blijven.

Marquinhos komt dit seizoen steeds vaker aan bod in Parijs en ziet dan ook geen reden om te vertrekken. "Ik ben kalm, concentreer me op mijn spel en dat van mijn ploeg. Met belangsteling houd ik me niet bezig, dat laat ik over aan mijn zaakwaarnemer", vertelt hij aan L'Equipe.

Manchester United probeerde het de laatste maanden een paar keer bij Paris Saint-Germain, maar de Franse club kwam steeds met hetzelfde antwoord: Marquinhos is niet te koop. "PSG heeft de deur dicht gedaan", weet hij. "Ik zie dat als een compliment. Het is een teken van vertrouwen."

Het is echter niet zo dat de interesse uit Engeland hem niets doet. "Ik ben blij dat een grote club als Manchester United mij wil hebben. Het is een bevestiging." PSG telde anderhalf jaar geleden ruim veertig miljoen neer voor Marquinhos. Van Gaal ziet in hem nog steeds de oplossing voor de defensieve problemen op Old Trafford.