Stapt hij weer in als hij weet dat Clasie gaat vertrekken? Dat lijkt me niet
"Dat lijkt me redelijk kansloos"

"Stapt hij weer in als hij weet dat Clasie gaat vertrekken? Dat lijkt me niet"

28-02-2015 16:26
2

De speculaties over de opvolging van Fred Rutten bij Feyenoord barstten een paar uur na de bekendmaking van de breuk los, maar veel stof tot praten lijkt er al niet meer te zijn. Jean-Paul van Gastel moet samen met Giovanni van Bronckhorst de kar trekken in De Kuip.

Dat betekent dat talloze kandidaten hun telefoon niet meer in de gaten hoeven te houden. Ook Bert van Marwijk, die al twee keer eerder Feyenoord-trainer was, is niet in beeld. "Dat lijkt me redelijk kansloos. Hij is gewend om met grote budgetten te werken", reageert Arno Vermeulen op de NOS-website. "In 2008 ging hij ook na één seizoen weg uit De Kuip, nadat hij wat betreft versterkingen niet voor elkaar had gekregen wat hij wilde. Stapt hij nu voor de derde keer in bij de club, als hij weet dat onder anderen Jordy Clasie komende zomer gaat vertrekken? Dat lijkt me niet."

Ook John van den Brom (AZ), Ron Jans (PEC Zwolle), Henk Fraser (ADO Den Haag) en Peter Bosz (Vitesse) worden genoemd. Vermeulen: "Van den Brom en Jans hebben ervaring in het buitenland en iets meer bagage dan Van Gastel. Maar aan Van den Brom hangt toch een beetje een Ajax-stempel en met Jans ging het mis bij Standard Luik, waar de stress wat groter was."

"Fraser klinkt logisch, aangezien hij jarenlang jeugdtrainer is geweest bij Feyenoord. In zijn eerste seizoen deed hij het aardig bij ADO Den Haag, dit jaar begon hij heel matig. Fraser heeft alleen niet veel meer ervaring dan Van Gastel", vervolgt de commentator. "Bosz lijkt me sowieso onmogelijk. Als technisch manager bij Feyenoord heeft hij een reputatie opgebouwd van veel geld uitgeven zonder dat er iets werd bereikt. Verder heeft hij een wat moeizame relatie met de pers."

Mochten de onderhandelingen met Van Gastel toch spaak lopen, dan heeft Vermeulen nog wel twee tips. "Ik ben erg gecharmeerd van Jurgen Streppel. Het is heel knap wat hij momenteel bij Willem II doet en het is een 'character' die goed in De Kuip zou passen. En als Feyenoord het toch dicht bij huis zoekt, is Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen een optie. Hij werkt stoïcijns en laat zijn ploeg goed spelen met beperkte middelen."