Ex-speler PSV en Ajax: Ik kijk nooit naar PSV joh, alleen Ajax. Dat is mijn club
'Dik Trom' zit zondag op de bank

Ex-speler PSV en Ajax: "Ik kijk nooit naar PSV joh, alleen Ajax. Dat is mijn club"

28-02-2015 16:43
13

Andy van der Meyde is één van de spelers die tijdens zijn loopbaan onder contract stond bij zowel PSV als Ajax, hoewel hij voor de Eindhovenaren geen minuut speelde. Zondag staan beide clubs tegenover elkaar in het Philips Stadion.

Van der Meyde werd door Omroep Brabant gevraagd naar zijn voorspellingen over de aanstaande topper. "Ik kijk nooit naar PSV joh, ik kijk alleen Ajax", reageert hij. Na enig aandringen: "PSV gaat winnen, met 1-0 of 2-1. Ze worden ook kampioen. Wij willen in Amsterdam niet elk jaar hetzelfde feestje. Een keertje rust is ook leuk."

Wedden

Meer odds

Veel voetbal kijkt Van der Meyde niet meer. Geen tijd voor. "Ik heb ook kinderen en een vrouw. Die geven me een schop onder mijn hol als ik te veel voetbal kijk", aldus de voormalige rechtsbuiten, die wel tijd vrijmaakt voor Ajax. "Dat is mijn club, altijd geweest. Ik heb alle voetbalspullen weggegooid, alleen mijn debuutshirt van Ajax ligt hier nog."

De blauwe maandag die hij in Eindhoven voetbalde, vijf jaar geleden, zorgde voor veel commotie onder de PSV-fans. "Ik zie nog dat spandoek voor me. 'Andy van der Meyde, ongeschikt' hing op De Herdgang. Kon ik om lachen. Nee joh, PSV kon niemand meer kopen, toen kwamen ze bij mij uit. Ik ben nu fitter dan toen. En dat zegt veel. Dik Trom was ik toen, haha."