Maskergrap Reus en Aubameyang kan niet op waardering rekenen van Klopp
Oefenmeester kan niet lachen om grap

Maskergrap Reus en Aubameyang kan niet op waardering rekenen van Klopp

28-02-2015 20:02
7

Trainer Jürgen Klopp van Borussia Dortmund was zaterdag in de 'Kohlenpottderby' tegen Schalke 04 (3-0) dolblij met zijn trefzekere aanvallers Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus. In tegenstelling tot het publiek kon hij echter niet zo genieten van de imitatie van de stripfiguren Batman en Robin.

"Het enige positieve eraan is dat 'Auba' blijkbaar zo veel zelfvertrouwen had, dat hij vooraf wist dat hij ging scoren'', zei Klopp. Toen de spits uit Gabon in de 78e minuut na een reeks gemiste kansen Dortmund eindelijk op voorsprong schoot, pakte hij een tasje dat al naast het doel lag. Aubameyang trok zelf een Batman-masker, inclusief lange cape, over zijn hoofd en gaf Reus een Robin-masker. Het kwam de doelpuntenmaker op een gele kaart te staan.

"Daarom kan dit niet'', zo oordeelde Klopp. Aubameyang trok eerder dit seizoen na een doelpunt al een Spiderman-masker over zijn hoofd. "We hebben nu alles wel gezien. Ik zeg het liever niet tegen hem, maar hij mag dit niet meer doen.'' Reus kon er wel om lachen. "We wilden voor een beetje lol zorgen, dat was voor de winterstop niet mogelijk gezien onze slechte resultaten.''