Kuyt en Fenerbahçe lopen schade op en moeten koppositie aan Sneijder laten
Fenerbahçe laat dure punten liggen in strijd om landstitel

28-02-2015 21:00
1

Fenerbahçe heeft zaterdag opnieuw belangrijke punten verloren in de strijd om het kampioenschap in Turkije. De ploeg van Dirk Kuyt kwam bij Konyaspor niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

May Mahlangu zette laagvlieger Konyaspor al na acht minuten op voorsprong. Egemen Korkmaz redde halverwege de tweede helft een punt voor de bezoekers. Kuyt speelde de volledige negentig minuten mee bij zijn ploeg. Vorige week verloor Fenerbahçe op eigen veld al met 2-1 van Akhisar Belediyespor.

Door de twee wedstrijden op rij zonder zege is Fenerbahçe de koppositie kwijtgeraakt. Aartsrivaal Galatasaray pakte in de voorbije twee speelronden wel zes punten en staat nu bovenaan. Het gat tussen beide topclubs is opgelopen tot vier punten. Galatasaray won vrijdag al met 3-1 van Erciyesspor, mede door een doelpunt van Wesley Sneijder. Royston Drenthe verzorgde namens Erciyesspor de assist bij de gelijkmaker van de bezoekers.