Late ontsnapping NAC zorgt voor striemend fluitconcert in Grolsch Veste
Tukkers blijven kwakkelen in Eredivisie

28-02-2015 21:34
13

FC Twente heeft zaterdag opnieuw in de slotfase een goed resultaat uit handen gegeven. Tegen NAC stonden de Tukkers tot de 88e minuut met 1-0 voor, maar lieten ze de Brabanders toch nog langszij komen: 1-1. Vorige week leek de ploeg uit Enschede op een gelijkspel af te stevenen tegen Vitesse, maar toen ging Twente in blessuretijd nog onderuit.

Twente is nog in de jacht op de plekken die recht geven op de play-offs voor Europees voetbal. NAC hoopt te ontkomen aan de nacompetitie, maar zag hekkensluiter FC Dordrecht juist dichterbij komen. Dordt won vrijdag met 2-1 van Go Ahead Eagles en is NAC daardoor tot op vier punten genaderd. Het duel in Enschede werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Frans Hartman.

De oud-voorzitter van de Tukkers overleed woensdag op 75-jarige leeftijd. Twente speelde daarom met rouwbanden. Hoewel de meeste spelers nog niet waren geboren toen Hartman de club leidde, leek het moment stilte ze wel te inspireren. Hakim Ziyech werd na vijf minuten aangespeeld in het strafschopgebied van NAC.

Falkenburg deelt dreun uit
De tengere middenvelder werd weliswaar flink belaagd door de veel sterkere Kenny van der Weg, maar wist de bal toch klaar te leggen voor Luc Castaignos. De spits schoot koelbloedig raak: 1-0. De supporters moesten zich daarna lang vermaken met de herinnering aan dat doelpunt. Twente speelde pover en creëerde nauwelijks gevaar voor het doel van Jelle ten Rouwelaar.

NAC speelde ook weinig klaar, al zette Demy de Zeeuw met een fraaie steekpass wel Mats Seuntjens ineens vrij voor doelman Sonny Stevens. Het balletje was echter net te scherp. Het was de thuisploeg die er in de tweede helft nog het beste van probeerde te maken. Castaignos en Ziyech hadden de 2-0 op de schoen, maar vonden Ten Rouwelaar op hun weg. De hoop bleef daardoor aanwezig bij NAC. Dat betaalde zich vlak voor tijd uit toen Erik Falkenburg de 1-1 binnen schoot.