Ajax en Feyenoord zien AZ in vorm opnieuw de volle buit pakken
Alkmaarders blijven uitstekend presteren in Eredivisie

28-02-2015 21:35
10

AZ heeft in eigen huis een zakelijke overwinning geboekt op Willem II (2-0). De Alkmaarders klimmen dankzij de zege in ieder geval voor een dag naar de derde plaats in de Eredivisie.

Bij AZ begon de weer herstelde spits Aron Johánnsson op de reservebank. Trainer John van den Brom gaf de voorkeur aan de laatste weken erg trefzekere Robert Mühren. Bij Willem II kon trainer Jurgen Streppel in de punt van de aanval toch beschikken over Samuel Armenteros, die wat last had van lichte knieklachten.

Het duel in het winderige Alkmaar kwam aanvankelijk maar moeizaam op gang. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het fris spelende Willem II de beste kansen. AZ-doelman Esteban voorkwam eerst bij een schot van Terell Ondaan en daarna bij twee acties van Jerson Cabral het Tilburgse openingsdoelpunt. Ook Ali Messaoud was daar dicht bij. Hij raakte de lat. Kort voor rust kwam AZ tegen de verhouding in op voorsprong. Steven Berghuis schoot fraai raak.

Dos Santos beslist duel
De wedstrijd ontbrandde in de tweede helft pas goed. AZ kwam eindelijk los en Willem II bleef frank en vrij aantrekkelijk voetballen. Beide ploegen kregen kansen. Jeffrey Gouweleeuw verzuimde de marge te verdubbelen. Hij kwam niet verder dan de paal. Aan de andere kant kopte de uitblinkende Ondaan op de lat.

Ook in de spannende slotfase bleef het spannend. Willem II kreeg nog goede mogelijkheden op de verdiende gelijkmaker, maar uiteindelijk was het niet Willem II dat scoorde, maar AZ. Diep in blessuretijd maakte Dabney dos Santos het tweede Alkmaarse doelpunt, waardoor Willem II een onfortuinlijke nederlaag leed.