Cambuur heeft genoeg aan één bevlieging en lijkt zeker van lijfsbehoud
Club uit Leeuwarden blijft uitstekend presteren in eigen huis

28-02-2015 22:33
1

SC Cambuur mag in de eredivisie weer omhoog kijken na de overwinning zaterdag op Heracles Almelo. De ploeg van trainer Henk de Jong miste in Leeuwarden een handvol grote kansen, maar had aan één doelpunt van Sander van de Streek genoeg voor de winst: 1-0.

Cambuur krijgt daardoor weer zicht op de subtop, terwijl Heracles in de gevarenzone blijft staan. De Almeloërs zagen FC Dordrecht en NAC Breda zelfs dichterbij komen. Cambuur begon als slechtst presterende eredivisieploeg van dit kalenderjaar aan de confrontatie met Heracles. De Friese ploeg had in de voorgaande zeven competitieduels van 2015 pas vier punten gepakt.

Van de Streek opent bal
Vorige week verloor Cambuur in Breda van NAC, waar het volgens De Jong ,,meisjesvoetbal'' speelde. Het kwam de trainer op een golf van protest te staan, maar hij leek zijn spelers daarmee wel op scherp te hebben gezet. De geel-blauwe brigade schoot namelijk uit de startblokken. Met name Van de Streek dook steeds gevaarlijk op voor het doel van de Almelose keeper Bram Castro.

De middenvelder raakte na tien minuten met een van richting veranderd schot de paal. Een paar minuten later was het wel raak toen Van de Streek de bal na voorbereidend werk van Etiënne Reijnen in één beweging in de hoek krulde (1-0). Het betekende al zijn zesde doelpunt van dit seizoen, allemaal gemaakt in Leeuwarden.

Geen gevaar Heracles
Kort na de openingstreffer kreeg Cambuur een dubbele personele tegenvaller te verwerken. Zowel Mohamed El Makrini als Sinan Bytyqi moest geblesseerd van het veld. Met Mart Dijkstra en Daniël de Ridder als invallers ging de thuisclub gewoon verder met aanvallen. Van de Streek liet voor rust nog twee grote kansen onbenut en ook Erik Bakker schoot de bal rakelings langs het doel.

Bij de bezoekers greep trainer John Stegeman in de rust in met een dubbele wissel. Veel effect had het niet, want Heracles kon amper gevaar stichten. Door de nederlaag zijn de degradatiezorgen van de Almeloërs weer wat groter geworden.