Qua voetbal horen we bij de beste ploegen van Nederland; hoe raar dat ook klinkt
Willem II-coach ziet sterk optreden tegen AZ

"Qua voetbal horen we bij de beste ploegen van Nederland; hoe raar dat ook klinkt"

28-02-2015 23:17
2

Aan het voetbal van Willem II mankeert zelden wat, maar toch stonden de Tilburgers zaterdagavond met een vervelend gevoel de pers te woord. Coach Jürgen Streppel zag zijn ploeg een lesje efficiëntie krijgen van AZ (2-0).

"In de eerste helft heb echt genoten van mijn ploeg", vertelde de coach aan de NOS. "We hebben goed positiespel gespeeld en veel kansen gecreëerd, bovendien dwongen we AZ steeds tot de lange bal. Volgens mij hebben we vandaag ook wel drie of vier keer de lat geraakt. Maar we balen natuurlijk van al die gemiste kansen."

Dat de eerste de beste mogelijkheid van AZ direct binnenvloog, voelde Streppel al aankomen. "Daar hebben we eerlijk gezegd op de bank hartelijk om moeten lachen. Je voelt het aankomen. Het was totaal onnodig en onverdiend, maar het gebeurt wel. Ik heb bovendien een geweldige Esteban gezien, hij zorgde voor een paar reddingen waarvan hij volgens mij zelf niet meer weet hoe hij dat deed."

"We wilden laten zien dat we heel goed kunnen voetballen en dat hebben we wel gedaan. Qua voetbal horen we bij de beste ploegen van Nederland; hoe raar en hoe arrogant dat misschien ook klinkt. Maar het probleem blijft dat we te weinig scoren", besloot de Willem II-coach.