Degradatiekandidaat doet goede zaken: 'Het geloof is er, het voetbal en de werklust'
Degradatiekandidaat pakt alsnog één punt in uitduel

Degradatiekandidaat doet goede zaken: 'Het geloof is er, het voetbal en de werklust'

01-03-2015 07:07

NAC Breda leek zaterdagavond in de Grolsch Veste tegen FC Twente op weg naar een nederlaag, twee minuten voor tijd wisten de Brabanders echter alsnog het net van de tegenstander te vinden waardoor het met één punt terug kon keren naar Brabant (1-1). Dit vanzelfsprekend tot grote tevredenheid van trainer Robert Maaskant die vooral te spreken was over de inzet van zijn elftal.

"Het geloof is er, het voetbal is er, de werklust is er. Die dingen gaan we keihard nodig hebben om te overleven. In de rust heb ik gezegd dat ik de absolute overtuiging miste, verdedigend was het half en aanvallend niet goed", aldus Maaskant op de officiële website van NAC Breda.

De Brabanders kwamen achter in Enschede, maar het was overduidelijk dat de ploeg blijf strijden voor een goed resultaat. "In de beginfase was het matig van onze kant, gaven we de goal te makkelijk weg. Ondanks de 1-0 achterstand zijn we blijven gaan en vonden we het geloof. Op de eerste tien minuten na hebben we een gelijkwaardige wedstrijd gespeeld."

NAC Breda bleef door de puntendeling staan op de zeventiende plaats. De Brabanders hebben nu een voorsprong van vier punten op de hekkensluiter van de Eredivisie FC Dordrecht. Laatstgenoemde ploeg won vrijdagavond van Go Ahead Eagles (2-1).