Van Gaal: Natuurlijk is het moeilijk om zo’n speler te wisselen
Miljoenenaankoop voldoet niet aan de verwachtingen

Van Gaal: "Natuurlijk is het moeilijk om zo’n speler te wisselen"

01-03-2015 08:46
2

Angel Di Maria werd in de zomer voor een transfersom van zeventig miljoen euro door Manchester United losgeweekt bij Real Madrid. Tot op heden wist de Argentijn echter niet te imponeren en zaterdagmiddag werd de beoogde sterspeler dan ook door manager Louis van Gaal voortijdig naar de kant gehaald in de wedstrijd tegen Sunderland (2-0).

"Ik wil winnen. Ik moet observeren en analyseren en dan keuzes maken. We waren veel beter in de tweede helft, dus ik kan niet zeggen dat het een verkeerde beslissing was. Natuurlijk is het moeilijk zo'n speler te wisselen, maar als manager moet ik dat doen. Ik kan niet ontkennen wat ik zie", aldus Van Gaal over de opvallende wissel van Di Maria.

De manager van Manchester United heeft nog altijd vertrouwen in de Argentijn, dit ondanks de slechte vorm van dit moment. "We moeten Angel de tijd geven zich aan te passen aan de Premier League. Zijn vertrouwen moet weer groeien. Hij is een mens, net als jij en ik. Fouten maken kan, maar hij is een topsporter, dus ik hoop dat hij over deze periode heen komt."