Blunderende Ajax-huurling: Ik heb de telefoon twee dagen uitgezet
Doelman kijkt terug op inschattingsfout in Deventer

Blunderende Ajax-huurling: "Ik heb de telefoon twee dagen uitgezet"

01-03-2015 11:28

Mickey van der Hart keek zondagochtend tijdens het televisieprogramma De Tafel van Kees nog even terug op zijn blunder in de competitiewedstrijd tegen Ajax (1-2). De huurling, die nu zijn wedstrijden speelt voor Go Ahead Eagles, wist zich in de daaropvolgende wedstrijd goed te herpakken maar baalt nog altijd van zijn inschattingsfout tegen zijn daadwerkelijke werkgever.

"Ik zag Lasse Schöne druk op mij zetten en het was twee minuten voor tijd dus ik wilde geen risico nemen en de bal direct weg te schieten. Dat de bal dan op het moment dat ik wil schieten nog omhoog stuitert kun je daar niets meer aan veranderen. Het gebeurde op zo’n ongelukkig moment, dat was verschrikkelijk. Op dat moment zelf kan je wel door de grond heen zakken, maar ik was er vrij snel bewust van dat ik door moest", aldus Van der Hart tijdens het televisieprogramma De Tafel van Kees bij FOX Sports.

De doelman kreeg een dag later weinig mee van de commotie rondom zijn persoon. "Toen ik die zondagavond naar huis reed zal ik behoorlijk stuk. Die avond was ik met mijn vriendin samen, een filmpje gekeken en niet aan voetbal gedacht. De dag daarna komen alle grappen en alle meningen. Ik heb mijn telefoon twee dagen uitgezet en er verder heel weinig van meegekregen."