'Niet Ajax, maar Amerika wordt het volgende station van Van der Vaart'
Kansas City heeft naar verluidt belangstelling voor Oranje-international

'Niet Ajax, maar Amerika wordt het volgende station van Van der Vaart'

01-03-2015 13:04
10

Rafael van der Vaart beschikt bij Hamburger SV over een aflopende verbintenis en dus is het speculeren over de volgende club van de middenvelder van start gegaan. Eén van de geïnteresseerde clubs zou het Amerikaanse Kansas City zijn.

Dat meldt de Hamburger Morgenpost. Volgens het Duitse medium zou een delegatie van Kansas zaterdagavond op de tribune hebben gezeten voor Van der Vaart, die met HSV op bezoek was bij Eintracht Frankfurt. Of de Amerikaanse aanwezigen veel wijzer zijn geworden, valt echter te betwijfelen. Als invaller kwam de middenvelder namelijk slechts enkele minuten in actie.

Ook Ajax wordt regelmatig gelinkt aan Van der Vaart. Coach Frank de Boer liet al meerdere malen weten dat hij de routinier graag zou willen toevoegen aan zijn selectie. Mocht Van der Vaart uiteindelijk voor de Verenigde Staten kiezen, dan is hij na Kaká (Orlando City), Frank Lampard, David Villa (beiden New York City FC) en straks ook Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy) de volgende grote naam die zijn toekomst in de Major League Soccer vervolgt.