TOPPER LIVE: El Ghazi gooit het duel op slot; Ajax wint in Eindhoven (gesloten)
Topper tussen PSV en Ajax LIVE

01-03-2015 18:40
66

Dé wedstrijd in deze speelronde van de Eredivisie is zonder twijfel PSV - Ajax. De topper wordt zondag om 16:45 uur gespeeld. VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alles wat er in het Philips Stadion gebeurt!

18:35: Afgelopen! Ajax wint met 1-3 in Eindhoven en verkleint het verschil met PSV naar elf punten. Voor PSV is het de eerste nederlaag van het seizoen.

18:34:
De 1-3:

18:32: GOAL!
Daar is de beslissing! El Ghazi tekent met een fraaie individuele actie voor het slotakkoord en bezorgt Ajax drie punten.

18:31:
Er komen drie minuten blessuretijd bij. Kan PSV een nederlaag voorkomen?

18:29:
Wijnaldum! Heeft pech dat Bazoer goed oplet en zijn inzet van de lijn haalt!

18:27:
De 1-2 van Schöne:

18:26:
Wissel bij Ajax. Riedewald vervangt Serero. Ajax kan nu niet meer wisselen.

18:25: GOAL!
Ajax weer op voorsprong in Eindhoven! Schöne ziet zijn vrije trap van richting veranderd worden en daardoor is Zoet kansloos: 1-2.

18:21:
De fraaie goal van De Jong:

18:20:
Kan PSV zelfs nog meer dan een punt pakken? Er zijn nog ruim tien minuten te spelen.

18:19: GOAL!
De Jong! PSV komt toch op gelijke hoogte. De spits kopt van dichtbij keihard binnen en laat Cillessen kansloos: 1-1.

18:17:
Schöne! Raakt de lat! Fenomenale vrije trap van de Deen, maar PSV en Zoet mazzelen.

18:14:
Ajax speelt even met tien, omdat Boilesen geblesseerd buiten het veld ligt. Ondertussen wordt er een soort rookbom op het veld gegooid.

18:13: Veltman! Soleert knap door de PSV-defensie, maar tikt de bal dan net te ver voor zich uit. Zoet kan daardoor oprapen. Nog twintig minuten in Eindhoven.

18:10:
Ook PSV brengt een verse kracht binnen de lijnen. Locadia vervangt Narsingh.

18:09:
Tweede wissel aan Ajax-kant. Andersen komt erin voor Kishna.

18:04:
We noteren minuut 62. PSV heeft het balbezit, is ook wel dreigend, maar komt vooralsnog niet door de Ajax-defensie heen. De Amsterdammers hopen op tegenaanvallen, maar komen er niet echt uit.

18:00:
Tot twee keer toe hoopt PSV op een strafschop. Eerst gaat Wijnaldum vrij makkelijk naar de grond, waarna het tweede moment een stuk discutabeler is. Klaassen maakt hands, maar Makkelie fluit niet.

17:59:
Schöne vervangt Milik bij Ajax. De Pool was niet helemaal fit meer.

17:55:
Wijnaldum en Klaassen zojuist.

17:53:
Maher krijgt veel ruimte om te schieten, maar doet daar uiteindelijk te weinig mee. Cillessen hoeft zich amper in te spannen om de poging te pareren.

17:52:
Even wat onvriendelijkheden nu. Eerst krijgen Wijnaldum en Klaassen het aan de stok, waarna niet veel later Maher een lichte trap uitdeelt aan Veltman. Makkelie houdt de kaarten op zak.

17:49:
Milik denkt aan een strafschop wanneer hij licht wordt aangeraakt in het strafschopgebied. Makkelie wuift het weg.

17:45:
De tweede helft is van start gegaan. Nog geen wijzigingen bij beide ploegen.

17:32:
Het is rust. PSV was het eerste half uur oppermachtig, maar moest het initiatief na de openingstreffer van Kishna wat meer aan Ajax laten. Halverwege staat het dus 0-1. Tot zo!

17:30:
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Viergever. De verdediger maait Guardado neer. Terecht geel.

17:25:
Behoorlijke kans voor beide ploegen! Eerst verzuimt Milik om de vrijstaande El Ghazi in stelling te brengen, waarna hij zich stuk loopt. Aan de andere kant komt Maher een teenlengte tekort om Cillessen te passeren.

17:24:
Het spel lag even stil, omdat Milik geblesseerd op de grond lag. De Pool werd behoorlijk hard geraakt door Bruma, maar kan wel door.

17:22:
PSV is even zoekende. De Eindhovenaren hebben nog tien minuten tot de rust om de gelijkmaker te forceren.

17:20:
Hier het allereerste uitdoelpunt van Kishna in dienst van Ajax:

17:18:
De goal lijkt Ajax wat vertrouwen te hebben gegeven. De Amsterdammers zijn wat meer in balbezit en waren net dreigend met een schotje van Bazoer.

17:15: GOAL!
Ajax komt uit het niets op voorsprong. El Ghazi komt vanaf rechts door en geeft een lage voorzet. Kishna komt voor zijn man en passeert Zoet van dichtbij: 0-1.

17:11:
Eerste wapenfeit van Ajax is daar. Milik krult een vrije trap over de muur, maar ook enkele meters naast het doel. Ondertussen zingt het PSV-publiek pesterig: "Wij staan bovenaan!".

17:05:
Nu een kopbal van Wijnaldum, maar dat is een makkelijke prooi voor Cillessen. De PSV'er kon koppen dankzij een scherp aangesneden vrije trap van Willems. Vooralsnog is het wachten op de 1-0.

17:00:
Lekker schot van Depay! De aanvaller haalt van een meter of twintig uit en ziet zijn poging op de vuisten van Cillessen uiteen spatten.

16:55:
PSV is het beste aan de wedstrijd begonnen. Ajax komt maar moeilijk van de eigen helft af en De Boer staat daarom al chagrijnig langs de zijlijn.

16:47:
Gelijk een enorme kans voor PSV! Narsingh komt vrij voor Cillessen te staan, na een fraaie hakbal van De Jong. De Ajax-doelman redt echter!

16:45:
Ajax heeft afgetrapt!

16:34:
Nog tien minuten tot de aftrap!

16:16:

16:03:
Voor het eerst in bijna drie maanden begint Ajax twee keer achter elkaar in dezelfde opstelling.

15:52:
Zoals bekend: Ajax begint het duel in Eindhoven met een achterstand van veertien punten op PSV. De Eindhovenaren kunnen de titelstrijd vanmiddag daardoor nog minder spannend maken.

15:47:
Op het laatste moment is duidelijk geworden dat Richairo Zivkovic niet is opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax-coach Frank de Boer.