Ajax dankt treffer in topper aan zwabberbal: Die ballen vind ik wel lekker
"Ik ben blij dat ik vandaag mijn bijdrage heb kunnen leveren"

Ajax dankt treffer in topper aan zwabberbal: "Die ballen vind ik wel lekker"

01-03-2015 19:06
2

Lasse Schöne begon zondag op de bank bij Ajax, maar in de slotfase besliste hij de topper tegen PSV met de tweede goal van de Amsterdammers. Het was geen verrassing dat de vrije trap achter doelman Jeroen Zoet belandde.

"Ik dacht bij de eerste vrije trap: 'Die gaat erin'." Daarin kreeg hij geen gelijk, maar zijn tweede vrije trap was wél raak. "Ik had er vertrouwen in", analyseert de specialist na de 1-3 zege in Eindhoven zijn eerste vrije trap, die van grote afstand op de lat spatte. "Hij voelde wel lekker. Dan is het balen als nog geen twee minuten later de 1-1 erin vliegt."

Even later mocht Schöne alsnog zijn armen in de lucht steken. "Er zat wat geluk bij, maar hij zat erin en dat is het belangrijkste. Die Nike-ballen vind ik wel lekker. Ik heb het idee dat die wat meer zwabberen."

Dat de Deen zondag op de bank begon was echter een teken aan de wand. "Natuurlijk wil ik spelen, maar ik ben me er zelf ook van bewust dat de afgelopen maand niet mijn beste bij Ajax was. Ik heb drie wedstrijden in de spits gespeeld, en iedereen weet dat dat mijn positie niet is. Ik ben blij dat ik vandaag mijn bijdrage heb kunnen leveren."