Dost kan niet stoppen en schiet Wolfsburg met twee cruciale treffers naar winst
Dost scoort weer, nu twee keer

01-03-2015 19:43
4

Twee weken na de 4-5-uitzege op Bayer Leverkusen heeft VfL Wolfsburg zondag weer voor een doelpuntenfestijn gezorgd. Bij Werder Bremen stond de nummer twee van de Duitse Bundesliga drie keer achter, maar het won wederom: 3-5.

Bas Dost maakte tegen Bayer Leverkusen vier goals, dit keer scoorde hij 'slechts' twee keer. Vlak na rust schoot hij raak op aangeven van de vanaf rechts opkomende Kevin de Bruyne (3-3), een aanvalsopzet die een paar minuten later werd herhaald (3-4). Dost was daarmee dus goed voor de gelijkmaker en de beslissende voorsprong.

Middenmoter Werder Bremen was in de streekderby op voorsprong gekomen via Zlatko Junuzovic, waarna Daniel Caligiuri binnen de minuut gelijk maakte. Franco Di Santo maakte na een kwartier 2-1 en via Maximilian Arnold was het weer razendsnel gelijk. Een eigen goal van Vieirinha betekende na een half uur 3-2. Vlak na rust brachten Dost (twee keer) en Caliguri Wolfsburg de zege.