Ajax brengt PSV aan het wankelen: Hopen op een slechte periode
"Het gaat niet altijd allemaal vanzelf"

Ajax brengt PSV aan het wankelen: "Hopen op een slechte periode"

01-03-2015 20:35
12

Ajax eiste zondag met veel plezier de rol van sfeerverpester voor zich op in Eindhoven. PSV werd weggecounterd en droop met een geflatteerde 1-3 nederlaag af, tot blijdschap van Lasse Schöne.

De achterstand van Ajax op de koploper van de Eredivisie bedraagt nog altijd elf punten, maar Schöne ziet kansen. "Dit is zo goed voor het zelfvertrouwen", lachte de Deense doelpuntenmaker tegenover Metro. "PSV staat nog steeds een straatlengte voor, maar laten we hopen dat zij nu slechte periode krijgen. Ze hebben twee keer vlak achter elkaar verloren, dat is een tijd niet meer gebeurd."

"We hebben de overwinning niet gestolen. We hebben drie goals gemaakt bij PSV dat is een compliment waard. Je zag dat de PSV'ers ook geïrriteerd raakten toen ze achter stonden. Dat is onze verdienste. PSV speelde goed met veel energie, maar het gaat niet altijd allemaal vanzelf. Wij hebben karakter getoond."

Dat PSV met eigen wapens - de counter - werd verslagen stemde Schöne tevreden. "Zo kan je het wel zeggen. Dit was voetballend niet onze beste wedstrijd. Maar vaak genoeg hebben wij wedstrijden verloren, die we beter waren. Het plan was ook niet om op de counter te spelen. Dat is nooit ons plan. Wij moeten het hebben van het voetbal. PSV deed het goed. Wij kwamen er niet uit, dan moet je iets anders spelen. Bij vlagen deden we dat goed."