Dost in Oranje: Als hij naar de bal kijkt, is het al een goal. De nummer één
"De meest onderschatte speler van PSV"

Dost in Oranje: "Als hij naar de bal kijkt, is het al een goal. De nummer één"

02-03-2015 01:28

Door de blessure van Robin van Persie en het vraagteken achter de naam van Klaas-Jan Huntelaar is de weg bij het Nederlands elftal vrij voor Bas Dost. De spits van VfL Wolfsburg steekt in ongekende vorm.

Dost is door zijn dertien treffers in acht duels de favoriet voor de spitspositie in Oranje, dat 28 maart tegen Turkije (EK-kwalificatie) en 31 maart tegen Spanje (31 maart) speelt. Ook PSV'er Luuk de Jong is in beeld. "Ik zou ze allebei nemen", aldus AZ-trainer John van den Brom in Studio Voetbal.

Wedden

Meer odds

Youri Mulder vindt dat het zo klaar als een klontje is: Dost verdient een kans in Oranje. "Als hij naar de bal kijkt, is het al een goal. Hij moet spelen. Dost is op dit moment de nummer één."

In de topper tussen PSV en Ajax (1-3) diende ook De Jong zich weer aan. Hij was de maker van de enige Eindhovense goal. "De meest onderschatte speler van PSV", oordeelt Jan Joost van Gangelen. "Hij werkt zo hard."

Co Adriaanse noemt De Jong Oranje-materiaal. "Dan moet er gespeeld worden met buitenspelers die hem bedienen. Een individuele actie heeft hij niet. Tussen Depay en Robben krijgt hij geen bal." Van Gangelen: "Of Jetro Willems als linksback opstellen."