Update: Overmars bevestigt mondeling akkoord met routinier
Speler zelf blijft op de vlakte: "Binnen een aantal dagen komt er duidelijkheid"

Update: Overmars bevestigt mondeling akkoord met routinier

02-03-2015 09:45
11

Ajax heeft in de zoektocht naar ervaring een eerste succes geboekt. Lasse Schöne gaat een nieuw contract tekenen bij de Amsterdammers. Een van de meest ervaren spelers uit de huidige selectie van trainer Frank de Boer gaat zijn handtekening zetten onder een verbintenis die loopt tot medio 2017, meldt De Telegraaf.

De Boer liet vorige week weten dat hij voor het komende seizoen twee of drie ervaren spelers in de ploeg wil hebben. De zoektocht voor de eerste ervaren speler bleef binnen de club. De 28-jarige Schöne was in het bezit van een aflopend contract. Er diende zich echter geen droomclub aan voor de Deen, waardoor Ajax toe kan slaan en er een akkoord is over een nieuw contract.

Volgens de ochtendkrant tekent de voormalig speler van sc Heerenveen en NEC Nijmegen een contract tot de zomer van 2017. Schöne, die tegen PSV als invaller de 1-2 maakte, ging na afloop van de zege in Eindhoven nog niet in op zijn toekomst. "Binnen een aantal dagen komt er duidelijkheid." Meer wilde de middenvelder annex aanvaller er niet over zeggen.

Dat Schöne tegen PSV, net als in de Europa League tegen Legia Warschau, op de bank zat, heeft geen invloed op het ondertekenen van een nieuw contract. "Ik baalde als een stekker dat ik niet speelde en was er heel erg op gebrand om mezelf te bewijzen. Ik wil elke week spelen. Maar de laatste periode is niet mijn beste geweest, waardoor je er wel eens naast kunt komen te staan. Ik was blij dat ik het team met drie punten kon helpen."

Update 9.45 uur: Tegenover Voetbal International laat directeur voetbalzaken Marc Overmars weten dat er inderdaad een akkoord ligt met Schöne. "We moeten het nog wel uitwerken op papier", aldus Overmars.