Depay was 'natuurlijk' boos bij PSV: Maar daar schiet je niks mee op
"Ik denk dat we met z'n allen heel rustig moeten blijven en zaterdag goed antwoord geven"

Depay was 'natuurlijk' boos bij PSV: "Maar daar schiet je niks mee op"

02-03-2015 07:29
6

PSV ging zondag in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Ajax. De Eindhovenaren speelden een sterke tweede helft, maar stapten uiteindelijk zonder punten van het veld. Memphis Depay baalde stevig, het enige goede antwoord dat hij nu kan vinden is een zege in het komende duel.

"Het was even stil", geeft Depay eerlijk toe voor de camera van FOX Sports over de sfeer in de kleedkamer na het duel. "En daarna hebben we met elkaar gepraat en gezegd dat we het zaterdag moeten herstellen. En dat gaan we doen. Natuurlijk waren we boos, boos op onszelf. Maar daar schiet je niks mee op. Ik denk dat we met z'n allen heel rustig moeten blijven en zaterdag goed antwoord geven."

PSV was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Na de 1-1 ging het op zoek naar de winnende treffer, uiteindelijk was het Ajax dat nog twee keer wist te scoren. Achteraf gezien had PSV zich tevreden moeten stellen met een gelijkspel en de voorsprong op veertien punten moeten laten staan. "We stonden op 1-1, dan moet je het dichthouden achterin. Je weet dat ze nog op zoek gaan naar een goal. Wij waren dat ook, kregen het publiek lekker mee. Misschien waren we te enthousiast en naïef achterin."

"Maar we voelden dat we hun onder controle hadden. Maar dan krijg je die 1-2. Daarvoor was er ook al een vrije trap, die hij fantastisch op de lat schiet. Dat was een waarschuwing, vervolgens geven we weer een vrije trap weg op een mooie plek. En dan schiet hij hem binnen", aldus de buitenspeler.

Depay zocht zelf naar ruimte om beslissend te zijn tegen Ajax. Hij oogde gretig, misschien wel te gretig. "Ik was op zoek naar de winst, maar dat ben ik altijd. Ik ben op zoek naar een balletje tussendoor, een actie, een schot. Of dat te gretig is, weet ik niet. Ik denk dat het een belangrijke wedstrijd is, het is dan een instelling van mezelf om agressief het veld in te gaan en ieder duel te willen winnen. Ik wil heel graag, maar weet niet of het te graag is."