'Terugkeer naar Ajax ver weg voor Van der Vaart na gesprekken met andere club'
Middenvelder kan na dit seizoen transfervrij vertrekken uit Hamburg

'Terugkeer naar Ajax ver weg voor Van der Vaart na gesprekken met andere club'

02-03-2015 09:11
4

Rafael van der Vaart wordt met regelmaat in verband gebracht met een terugkeer naar Nederland. Een terugkeer naar Ajax lijkt op dit moment echter verder weg dan gedacht. Het Amerikaanse Kansas City heeft interesse in de linkspoot, afgelopen weekend zijn er meerdere gesprekken gevoerd.

Een delegatie van Kansas zat zaterdagavond op de tribune tijdens het duel van HSV op bezoek bij Entracht Frankfurt. Lang zag men Van der Vaart niet in actie, hij kwam als invaller slechts elf minuten binnen de lijnen. Toch is het bezoek aan Duitsland niet nutteloos geweest, weet Bild. De Amerikanen hebben meerdere gesprekken gevoerd, met de zaakwaarnemer en met de vader van Van der Vaart.

De 109-voudig international wordt overigens niet alleen in verband gebracht met Kansas City en Ajax, er zou ook interesse zijn vanuit Italië, Spanje en Turkije. De voormalig speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur heeft geen haast met het vinden van een nieuwe club. Na het huidige seizoen loopt de verbintenis bij HSV af, daarna is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil.

De laatste weken moet Van der Vaart bij HSV genoegen nemen met een bijrol, hij heeft bij de Duitse club geen toekomst meer. In het huidige seizoen kwam hij tot nu toe zestien competitieduels in actie, daarin was hij goed voor vier treffers. In twee bekerduels kwam hij tot een goal en twee assists.