'Engels model in de maak bij Feyenoord, Van Geel bevestigt statement'
Rotterdammers moeten beslissen in welke vorm assistenten leiding overnemen

'Engels model in de maak bij Feyenoord, Van Geel bevestigt statement'

02-03-2015 09:35
3

Het is geen uitgemaakte zaak dat Jean-Paul van Gastel de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord wordt. Ook Giovanni van Bronckhorst is in de race, schrijft De Telegraaf maandagochtend.

Dat Fred Rutten bij Feyenoord vertrekt, moet alleen nog officieel bevestig worden. Een model waarin Van Gastel en Van Bronckhorst het overnemen, ligt voor de hand. Een prominentere rol voor Gio is echter ook een optie. Op die manier wordt Van Gastel meer de Engelse manager en Van Bronckhorst de coach. De manager heeft de verantwoording en is het aanspreekpunt. Van Bronckhorst doet in dat geval een groot deel van de trainingen.

Volgens De Telegraaf zegt Van Bronckhorst ook niet op voorhand 'nee' tegen de positie van hoofdtrainer. Binnen alle geledingen van de club is grote steun voor zowel Van Gastel als Van Bronckhorst. Omdat eerstgenoemde als belangrijkste schakel in het complete technisch hart van de club wordt beschouwd, is het gevaarlijk om hem hoofdtrainer te maken. Als dat mis loopt, ben je een cultuurbewaker kwijt.

In het Algemeen Dagblad wil technisch directeur Martin van Geel niet ingaan op de toekomst van Fred Rutten. Wel bevestigt hij dat er een persbericht naar buiten wordt gebracht. "Maandag? Ja, dat klopt."