Mulder ziet toekomst voor El Ghazi: Misschien wel een positie voor hem voor later
El Ghazi lichtpuntje voor Amsterdammers tijdens zege op PSV

Mulder ziet toekomst voor El Ghazi: "Misschien wel een positie voor hem voor later"

02-03-2015 09:34
3

Ajax pakte zondag drie punten tegen PSV, daarmee is direct ook veel gezegd. De Amsterdammers hadden het moeilijk in Eindhoven. In de zoektocht naar een lichtpuntje kwamen analisten als Co Adriaanse en Youri Mulder uit bij Anwar El Ghazi.

"Een onverdiende zege van Ajax", zei Adriaanse stelling aan tafel bij Studio Voetbal. "Zeker in de tweede helft was PSV het beste team en is Ajax nauwelijks meer op de helft van PSV gekomen, op die vrije trappen en die goal van Anwar El Ghazi na."

De maker van de 1-3 werd gezien als lichtpuntje bij de Amsterdammers. "Hij doet het heel goed voor zo'n jonge jongen", aldus Adriaanse. Mulder zag dat El Ghazi na het uitvallen van Arek Milik van de rechterkant naar het centrum werd gehaald. De voormalig spits, die de negentienjarige Ajacied een soort Nacer Chadli ziet, denkt dat ook in het centrum een mooie toekomst kan liggen voor El Ghazi. "Misschien is die centrale positie wel een positie voor hem voor later."

In de mixed zone liet El Ghazi zelf weten dat hij erg moest wennen aan zijn rol in de spits. Hij was zoekende naar de juiste manier om 'te lopen'. Na afloop waren er wel complimenten van trainer Frank de Boer, die erg tevreden was over de man die de assist leverde bij de 0-1 en zelf de 1-3 op het scorebord bracht. "Hij was het aanspeelpunt en heel lastig te bespelen. Het is mooi dat hij zichzelf beloond heeft met een mooie goal."