Varkenoord levert weer debutant af: 'Eigen jeugd heeft voorrang'
Na Europa League kan Woudenberg nu ook Eredivisie afvinken

Varkenoord levert weer debutant af: 'Eigen jeugd heeft voorrang'

02-03-2015 11:26
1

Eindelijk, na lang wachten, heeft Lucas Woudenberg nu ook zijn competitiedebuut voor Feyenoord te pakken. De verdediger viel zondag tegen FC Utrecht dik een halfuur in voor Miquel Nelom.

De twintigjarige Woudenberg debuteerde op 11 december al tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik. Daarna was het maanden wachten op zijn eerste minuten in de Eredivisie. Met Excelsior, waar de verdediger vorig seizoen op huurbasis speelde, kwam hij al een heel jaar uit in de Jupiler League.

Nu de Eredivisie ook afgevinkt kan worden, kan Woudenberg breeduit lachen. "Ik heb nu eindelijk mijn competitiedebuut gemaakt. Je wil je meteen laten zien, karakter tonen. Daarom baal ik dat we FC Utrecht niet hebben verslagen", reageerde de linksback na afloop van de 0-0 tegen De Telegraaf. Woudenberg speelde goed en droeg ook aanvallend zijn steentje bij.

Met Woudenberg debuteerde er opnieuw een speler van Varkenoord in het eerste elftal van Feyenoord. De Rotterdammers hebben in de afgelopen jaren, deels noodgedwongen, veel zelfopgeleide spelers laten doorstromen. Woudenberg: "De club maakt duidelijk dat eigen jeugd voorrang heeft".