Beslissende aanvaller: We zijn na de winterstop sneaky naar boven geslopen
Berghuis enorm belangrijk bij 'onverdiende' zege op Willem II

Beslissende aanvaller: "We zijn na de winterstop sneaky naar boven geslopen"

02-03-2015 12:05
2

Na een weifelend begin onder trainer John van den Brom, is AZ inmiddels geklommen naar de derde plek. Steven Berghuis noemt de manier waarop de Alkmaarders hun stekje vinden 'sneaky'.

De 2-0 overwinning op Willem II zaterdag was alweer de veertiende zege van het seizoen. Met 47 punten is AZ nu Feyenoord voorbij gestoken en mag het zich de nummer drie van de Eredivisie noemen. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op directe plaatsing voor de Europa League. 

"We zijn na de winterstop sneaky naar boven geslopen", omschrijft Berghuis tegenover De Telegraaf. "Al was deze overwinning zwaar onverdiend. We gaven veel vrije trappen en corners weg, terwijl Willem II veel lengte heeft. Daar moeten we slimmer in worden. Er zit nog veel meer rek in ons spel."

Berghuis was zelf van onschatbare waarde door geheel tegen de verhouding in de 1-0 op het bord te schieten. In de blessuretijd leverde hij ook de assist op Dabney dos Santos. De harde wind zorgde zaterdagavond voor veel problemen, toch was Berghuis beslissend. "Ik had er veel last van."

"Ik had nog geen bal geraakt en Willem II kon veel beter met de harde wind omgaan dan wij", vervolgt Berghuis. "Na rust hing de 1-1 eerder in de lucht dan de 2-0, maar het zit ons een beetje mee in deze fase. Ons rendement was in elk geval hoog."