VP's Elftal van de Week: minder Ajax troeft PSV ook hier af

VP's Elftal van de Week: minder Ajax troeft PSV ook hier af

02-03-2015 12:45
12

De 25ste speelronde in de Eredivisie stond vooral in het teken van PSV-Ajax. Hoewel de Eindhovenaren veel beter speelden, is Ajax hofleverancier.

Jasper Cillessen (Ajax)
Was een van de weinige Ajacieden die zondag de hele wedstrijd rust uitstraalde. Hij had wat Jeroen Zoet aan de overkant miste: doortastendheid.

Etienne Reijnen (SC Cambuur)
Was tegen Heracles Almelo een zekere factor achterin. Hij zit bij de Leeuwarders uitstekend in zijn vel, toont hij bijna wekelijks aan.

Daan Bovenberg (Excelsior)
De magere jaren van Bovenberg lijken achter de rug. Bij NEC Nijmegen en FC Utrecht was hij geen moment de ‘echte Bovenberg’. Dit weekend was hij dat weer wel, gewoon op het oude nest bij Excelsior.

Joël Veltman (Ajax)
Liet eindelijk weer eens zien ook goed te kunnen verdedigen. Haalde ontzettend veel ballen weg voor het Ajax-doel en tekende bijna voor een schitterende treffer.

Sander van de Streek (SC Cambuur)
Het goudhaantje van Cambuur. Na de goals tegen aartsrivaal sc Heerenveen was hij ook tegen het lager aangeslagen Heracles de gevierde man.

Andres Guardado (PSV)
Verdeelde het spel in de topper tegen Ajax. Liet zien waarom PSV moet hopen dat hij ook volgend seizoen in het Philips Stadion actief is.

Zakaria Labyad (Vitesse)
Viel tegen PEC Zwolle op met een aantal schitterende passes. Labyad is in vorm, net als veel van zijn ploeggenoten.

Davy Pröpper (Vitesse)
Maakte het doelpunt van de week. Met een prachtige voetbeweging liet hij Warner Hahn kansloos. Pröpper bleef er na afloop, zoals altijd, nuchter onder.

Anwar El Ghazi (Ajax)
Het was niet zo dat hij de hele wedstrijd in beeld was. Eigenlijk maar twee keer. Maar El Ghazi was beslissend. Met een assist en een doelpunt kun je thuiskomen.

Tom van Weert (Excelsior)
De 24-jarige aanvaller staat gewoon op negen treffers. Als spits van Excelsior is dat, met nog negen wedstrijden te gaan, een uitstekend aantal.

Luuk de Jong (PSV)
In de lucht amper te kloppen, bewees hij zondag opnieuw. Hij heeft patent op doelpunten in topwedstrijden.