De Eredivisie-flops van dit weekend: PSV maakt uitglijder en meldt zich
Wie viel in de 25e speelronde door de mand?

De Eredivisie-flops van dit weekend: PSV maakt uitglijder en meldt zich

02-03-2015 13:15
8

De 25ste speelronde in de Eredivisie is achter de rug, tijd om de balans op te maken. Wie viel door de mand? Met drie keer PSV, twee keer Feyenoord en zes andere clubs.

Jeroen Zoet (PSV)
De 1-3 nederlaag in Eindhoven mag Zoet worden aangerekend. De doelman liet een poging van Kishna uit zijn handen glippen en stond aan de grond genageld bij de zwabberbal van Schöne.

Joost Broerse (PEC Zwolle)
De jaren beginnen te tellen bij Broerse. Is niet meer verzekerd van een basisplaats onder trainer Ron Jans en afgelopen weekend bleek waarom: de verdediger blonk uit in onzekerheid.

Cuco Martina (FC Twente)
De tweede aanvoerder, maar heeft nog een hoop te leren als hij Twente op sleeptouw wil nemen. Moest een late treffer van NAC'er Falkenburg toestaan, waardoor zijn ploeg voor de vijfde week op rij niet won.

Joost van Aken (sc Heerenveen)
Vrijwel elke Fries had in het flopelftal van de week kunnen staan, maar Van Aken is de ongelukkige. Had geen antwoord op de aanvallers van Excelsior. Een gedeelde laatste plek met teamgenoot Simon Thern.

Jordy Clasie (Feyenoord)
De slechtste wedstrijd van het seizoen voor de regisseur van Feyenoord. Grossierde in balverlies, waardoor Feyenoord geen moment in het spel kwam tegen Utrecht. Het resultaat was een zouteloze 0-0.

Tommy Oar (FC Utrecht)
Wat is er met hem gebeurd? Speelde zich vorig seizoen in de kijker van Ajax en werd gerekend tot de beste spelers van Utrecht. In het duel met Feyenoord was de Australiër echter geen schim van zichzelf en dat is eigenlijk al maanden het geval.

Nick van der Velden (FC Groningen)
In het 1-1 gelijkspel van Groningen tegen ADO kwam een bijzonder feitje over Van der Velden aan het licht: hij draagt al tien jaar geen scheenbeschermers. Toen hij van de scheidsrechter de platen alsnog moest ombinden, leek hij een beetje van slag.

Luciano Narsingh (PSV)
Kreeg na twee minuten een grote kans op de openingstreffer. Zoals wel vaker dit seizoen ontbrak het echter aan het beslissende zetje. Zakte in de loop van de topper tegen Ajax steeds verder weg.

Memphis Depay (PSV)
Loopt over van de kwaliteit, dat ziet iedereen. Maar het lijkt wel alsof er een rem op zit bij de international. Is duidelijk op zoek naar een verlossend doelpunt en in die zoektocht wil hij te graag.

Guyon Fernandez (NAC Breda)
Moest de aanvallende problemen oplossen, maar sinds zijn komst in de winterstop zijn de goals alleen maar zeldzamer geworden in Breda. Heeft de laatste tijd veel van zijn oude glans verloren.

Mitchell te Vrede (Feyenoord)
Klaagde na afloop dat hij geen enkele bruikbare bal van de zijkant kreeg, maar als spits van Feyenoord wordt meer van je verwacht dan alleen voorzetten inkoppen. Pijnlijke beurt van Te Vrede.