'Twente start gesprekken en raakt grootverdiener met kampioenscontract snel kwijt'
Malmö FF wil Bengtsson en Tukkers van elkaar verlossen

'Twente start gesprekken en raakt grootverdiener met kampioenscontract snel kwijt'

02-03-2015 13:11
3

FC Twente kan mogelijk nog deze week een flinke salarispost uit de financiële huishouding schrappen. Het Zweedse Malmö FF zou de onderhandelingen over Rasmus Bengtsson begonnen zijn.

Bengtsson behoort in Enschede tot de grootverdieners binnen de selectie. De centrale verdediger heeft een aflopend contract en de Tukkers willen al sinds de zomer van 2014 van hem af. FC Twente moet noodgedwongen bezuinigen, dus een vertrek van Bengtsson komt de club goed uit. Niet alleen kan het nu nog wat geld vangen voor de Zweed, maar ook zijn salaris is dan verleden tijd.

Malmö FF zit al enige tijd achter Bengtsson, die na het kampioenschap in 2010 transfervrij van Hertha BSC overkwam en een toentertijd passend contract tekende, aan en lijkt nu spijkers met koppen te willen slaan. Fotbolldirekt meldt dat de club in gesprek is gegaan met FC Twente. Wanneer alles goed verloopt, zou er zelfs deze week al witte rook kunnen zijn. De transfermarkt in Zweden is nog open, het nieuwe seizoen begint in het eerste weekend van april.

De 28-jarige Bengtsson is zijn basisplaats inmiddels ook kwijt. Trainer Alfred Schreuder kiest voor spelers die nog wel een doorlopend contract in Enschede hebben.