Rutten breekt met Feyenoord: Ik heb er niet zo heel lang over na moeten denken
"Daar zitten verschillen in nuance en visie in"

Rutten breekt met Feyenoord: "Ik heb er niet zo heel lang over na moeten denken"

02-03-2015 13:24
2

Fred Rutten voerde op 23 januari zijn eerste gesprek met de Feyenoord-leiding en drie weken later nam hij het besluit te stoppen als trainer van de Rotterdammers. Dat Rutten nog ruim twee maanden in De Kuip zit, is volgens hem geen probleem.

"Ik heb er niet zo heel lang over na moeten denken. We hebben 23 januari gesproken. Het besluit was op 12 februari, dus daar zit niet zo heel veel tijd tussen", vertelt Rutten aan RTV Rijnmond over de breuk. "Je bent professional. Ik vind dit een geweldige club, mij bevalt het tot op de dag van vandaag uitstekend. Ik heb er heel veel plezier in."

Het gevoel was echter niet goed bij de trainer. "Ik ben zeker een gevoelsmens. Het gevoel zegt: niet doen. Omdat ik namelijk een iets andere visie heb dan de directie. Dat is ook geen enkel probleem. Hoe we deze club naar de absolute top willen brengen, daar zitten verschillen in nuance en visie in."

Rutten ontkent dat technisch directeur Martin van Geel meer had moeten investeren in de selectie. "Daar zit het 'm absoluut niet in. Waar het wel over gaat, daar gaan we inhoudelijk niet op in. Ik ga er in ieder geval niet op in. Net zoals het heel vervelend is dat ik de afgelopen dagen iedere keer meer waar weer omheen moet draaien. Maar ik ben een man van afspraken. Zo sta ik in het leven. Het is wel heel vervelend hoe ik daar de afgelopen dagen op heb moeten reageren."

Chery
Tjaronn Chery van FC Groningen is één van de spelers die Rutten wél graag naar De Kuip had zien komen. "Dat is bijvoorbeeld een optie, ja. Dat klopt. Ik heb een iets ander idee daarover over hoe je dat op korte of langer termijn moet gaan doen."

"Ik moet wel eerlijk zeggen: vandaag is een hele lastige dag. Omdat ik de spelers dat moet mededelen. Ik ben een gevoelsmens. Dan komt er toch een bepaalde band met die spelersgroep. Dan vind ik het heel vervelend om dat aan te geven. Maar aan de andere kant, je bent professional. Dit team, dat weet ik zeker, dat zijn ook professionals."