'FC Twente besefte ernst situatie niet en wilde na Ziyech ook Feyenoorder'
"Er zit geen stijgende lijn in, terwijl dat vorig seizoen wel het geval was"

'FC Twente besefte ernst situatie niet en wilde na Ziyech ook Feyenoorder'

02-03-2015 13:55
7

Bij FC Twente is lange tijd niet ingezien hoe ernstig de situatie in Enschede was. Die conclusie trekt De Telegraaf uit het feit dat de Tukkers na het aantrekken van Hakim Ziyech óók Jens Toornstra wilden halen.

FC Twente en Feyenoord zaten afgelopen zomer beide achter Ziyech en Toornstra aan. Ziyech ging van Heerenveen naar Enschede, terwijl Toornstra van Utrecht naar Rotterdam vertrok. Het gegeven dat Twente zowel Ziyech als Toornstra binnen wilde hengelen, is volgens de ochtendkrant het signaal dat de clubleiding niet doorhad dat het water echt aan de lippen stond.

In Enschede werd na het kampioenschap van 2010 lange tijd op te grote voet doorgeleefd en daar betaalt het nu de prijs voor. De Tukkers staan onder curatele bij de KNVB en voldeden bij het laatste meetpunt niet aan de voorwaarden in het plan van aanpak. Is datzelfde het geval bij het meetpunt later in maart, dan volgt een aftrek van drie punten.

Schreuder
Ondertussen gaat het ook sportief slecht met FC Twente, dat voor de winterstop nog meedeed in de top-drie en nu achtste staat. Afgelopen weekend ging het in de slotfase weer mis en pakte NAC Breda een punt in de Grolsch Veste (1-1). Trainer Alfred Schreuder kreeg de steun van de club, maar gezien zijn contract tot medio 2019 kan Twente eigenlijk niet anders. 

Schreuder krijgt zijn elftal dit seizoen maar niet aan het voetballen. Voor de winterstop liet de ploeg nog wel eens zien dat er kwaliteit in het elftal zit, maar in 2015 is het huilen met de pet op. "Er zit geen stijgende lijn in, terwijl dat vorig seizoen wel het geval was. Maar toen hadden we ook andere spelers", reageert Schreuder.