In het kort: Liverpool niet meer in het 'rood', doping Duitsers, trainer Volendam

In het kort: Liverpool niet meer in het 'rood', doping Duitsers, trainer Volendam

02-03-2015 22:33
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Telstar wint 'duel der laagvliegers'
Telstar heeft maandag in de Jupiler League de uitwedstrijd bij Achilles'29 met 3-1 gewonnen. De club uit Velsen velde de Groesbeekse formatie in de tweede helft. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0. Kursad Sürmeli had Achilles na ruim twintig minuten op voorsprong gezet met een schot in de kruising. Telstar boog na rust de achterstand al heel snel om. Steve Olfers en Ralf Seuntjens scoorden binnen tien minuten voor de bezoekers. Tarik Tissoudali vergrootte de voorsprong in de 64e minuut. Telstar klom door de zege naar de veertiende plaats, Achilles'29 staat zestiende.

Liverpool niet meer in het 'rood'
Liverpool heeft eindelijk geen rode cijfers meer geboekt. Na zeven achtereenvolgende jaren van verlies boekten The Reds over het afgelopen boekjaar een winst van ruim een miljoen euro. De nettoschuld steeg wel van bijna vijftien miljoen euro tot bijna tachtig miljoen euro. "Dankzij onze eigenaren hebben we financiële stabiliteit kunnen terugbrengen bij deze club. Nu hebben we de juiste structuur om door te groeien, zowel op als naast het veld", aldus Ian Ayre, algemeen directeur van LFC.

Doping bij Duitse clubs
In Duitsland is eind jaren zeventig en begin jaren tachtig doping gebruikt bij twee clubs, te weten SC Freiburg en VfB Stuttgart. Er was sprake van georganiseerd dopinggebruik. Dat stelt een onderzoekscommissie maandag. Deze commissie onderzocht het verleden van de universiteit van Freiburg op het gebied van doping.

Molenaar trainer Volendam
Robert Molenaar volgt aan het einde van dit seizoen Hans de Koning op als trainer van FC Volendam. Dat heeft de club uit de Jupiler League maandag bekendgemaakt. Molenaar (46) voetbalde als centrale verdediger tussen 1992 en 1997 voor Volendam. Hoogtepunten in die tijd waren de zesde plaats in de eredivisie in het seizoen 1992-1993 en het bereiken van de bekerfinale in 1995.

Rode kaart Brown kwijtgescholden
Sunderland kan dinsdag op bezoek bij Hull City gewoon beschikken over Wes Brown. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond FA heeft maandag de rode kaart kwijtgescholden die Brown zaterdag kreeg tegen Manchester United (2-0). Brown werd door scheidsrechter Roger East van het veld gestuurd, terwijl de overtreding op Radamel Falcao werd gemaakt door ploeggenoot John O'Shea. Wayne Rooney schoot de ploeg van manager Louis van Gaal daarna op voorsprong.

Nieuwe bondscoach Egypte
De Argentijn Hector Cuper is benoemd tot bondscoach van Egypte. Dat heeft de voetbalbond van dat land maandag bekendgemaakt. Cuper is de opvolger van de in november vertrokken Shawki Gharib. Lokale media melden dat zijn contract wordt ontbonden als hij er niet in slaagt zich te kwalificeren voor het WK van 2018. Egypte slaagde er sinds 1990 niet meer in zich te plaatsen voor het eindtoernooi. Cuper (59) was van 1999 tot 2001 succesvol coach van Valencia. Met de Spaanse club bereikte hij twee keer op rij de finale van de Champions League.

Opgeluchte Nigel de Jong
Nigel de Jong heeft geen zware blessure overgehouden aan de competitiewedstrijd van AC Milan tegen Chievo. De Nederlandse middenvelder viel zaterdag op bezoek in Verona (0-0) in de slotfase uit vanwege hamstringklachten. Volgens trainer Filippo Inzaghi gaat het om een oude blessure die opnieuw opspeelde. Inzaghi hoopt dat De Jong mogelijk zaterdag tegen Verona alweer kan meedoen bij de 'Rossoneri'.

Druk op Pippo
Als AC Milan dinsdagavond niet van Chievo Verona wint, is het gedaan met Filippo Inzaghi, meldt La Gazzetta dello Sport. In de laatste drie wedstrijden pakten de Rossoneri vijf punten, waarmee de ploeg op een teleurstellende tiende plaats in de Serie A staat. Europees voetbal lijkt daardoor een utopie. Mauro Tassotti zou hem moeten opvolgen.

Meevaller Heracles
Bryan Linssen van Heracles Almelo kan opgelucht ademhalen. De aanvaller vreesde dat hij zaterdag in de verloren competitiewedstrijd tegen SC Cambuur (1-0) zijn linkerschouder had gebroken bij een ongelukkige val op het kunstgras. Uit een röntgenfoto bleek in het ziekenhuis dat van een breuk echter geen sprake is, zo liet een woordvoerder van Heracles maandag weten. Nader medisch onderzoek moet de komende dagen uitwijzen wanneer Linssen weer kan voetballen.

Feyenoord-target naar Finland
Mike Havenaar vervolgt zijn loopbaan bij het Finse HJK Helsinko. De Japanse spits werd begin dit jaar kortstondig met Feyenoord in verband gebracht. De Rotterdammers besloten echter om hem niet aan te trekken na een mislukt avontuur bij het Spaanse Córdoba. De oud-speler van Vitesse is nu tot tenminste augustus actief voor de Finse topclub.

Jay beledigd
De Schotse politie onderzoekt beledigende uitlatingen aan het adres van Jay Beattie, de inmiddels beroemde supporter van Celtic met het Syndroom van Down. De elfjarige jongen werd dit weekend gehuldigd vanwege zijn ‘doelpunt van de maand’ in januari. Op social media werden beledigende teksten aan het adres van Jay geplaatst in aanloop naar de wedstrijd tussen Celtic en Aberdeen. De Schotse politie neemt de zaak hoog op, aldus de BBC.