'PSV legt meerjarig contract klaar voor 'beste speler van de Eredivisie''
Eindhovenaren in gesprek met management Mexicaan

'PSV legt meerjarig contract klaar voor 'beste speler van de Eredivisie''

02-03-2015 15:48
24

PSV is er veel aan gelegen om Andrés Guardado definitief aan de club te binden. De 28-jarige Mexicaan staat onder contract van Valencia. PSV hoopt hem de komende maanden officieel over te nemen.

De Eindhovenaren huren Guardado dit seizoen van Valencia. In het Philips Stadion is hij een sensatie. De Mexicaan straalt rust uit en geeft het over het algemeen jonge PSV body. Dat onderstreepte hij zondag nog maar eens met een geweldig optreden tegen Ajax. Volgens de rapporteurs van de grote kranten en tijdschriften is Guardado dit seizoen dan ook de beste speler van de Eredivisie.

Als Guardado zelf ook openstaat voor een langer verblijf bij PSV, kan hij een meerjarig contract ondertekenen, meldt het Eindhovens Dagblad. PSV wil er eerst met Guardado uit zien te komen voordat het de onderhandelingen met Valencia start. Dit om te voorkomen dat de gesprekken met Valencia voor niets zijn als blijkt dat de eisen van Guardado te hoog gegrepen zijn voor PSV.

Het op de titel afkoersende PSV kan in de groepsfase van de Champions League de ervaring van Guardado goed gebruiken. Zeker omdat de Eindhovense club verwacht dat Memphis Depay en aanvoerder Georginio Wijnaldum na dit seizoen vertrekken. Over de toekomst van de andere huurlingen Karim Rekik en Nicolas Isimat-Mirin is nog niet veel bekend.