UEFA dient aanklacht in tegen Feyenoord wegens racisme en wangedrag
Europa League-tweeluik met Roma krijgt staartje

UEFA dient aanklacht in tegen Feyenoord wegens racisme en wangedrag

02-03-2015 17:19
25

De UEFA roept Feyenoord ter verantwoording voor het wangedrag van de supporters in de wedstrijd van donderdag tegen AS Roma in De Kuip. De club is maandag in staat van beschuldiging gesteld door de Europese voetbalbond.

De UEFA dient de aanklacht in op basis van racistisch gedrag van de fans en het gooien van voorwerpen op het veld. Feyenoord wordt ook een gebrekkige organisatie verweten, bijvoorbeeld omdat sommige trappen in het stadion waren afgezet.

De Rotterdamse club moet op 19 maart verschijnen op een hoorzitting. De misdragingen van de supporters rond de heenwedstrijd in Rome maken geen deel uit van de aanklacht.

Feyenoord verloor vorige week het duel in de zestiende finales van de Europa League met 2-1 en was daarmee uitgeschakeld. De scheidsrechter legde het duel in de tweede helft ongeveer tien minuten stil nadat supporters van Feyenoord tal van voorwerpen op het veld hadden geworpen.

Eén van die voorwerpen was een opblaasbare banaan, die in de buurt van de Ivoriaanse aanvaller Gervinho terecht kwam. Dat werd door arbiter Clément Turpin en ook de speler opgevat als racisme. Feyenoord ontkent in alle toonaarden.