Voormalig trainer Jong Ajax: Toen hij werd ontslagen was het voor mij duidelijk
"Dat hoort er kennelijk bij in deze landen"

Voormalig trainer Jong Ajax: "Toen hij werd ontslagen was het voor mij duidelijk"

02-03-2015 20:56

Alfons Groenendijk werd maandag ontslagen bij Universitatea Cluj uit Roemenië. De oud-trainer van Jong Ajax kijkt echter met een aardig goed gevoel terug op zijn periode in het oostblok.

Groenendijk was bij Cluj zowel technisch directeur als assistent-trainer, terwijl oud-Ajacied George Ogararu de coach was. "Ik ben meegekomen met Ogararu, dus toen hij werd ontslagen was het voor mij duidelijk", vertelt Groenendijk tegenover Voetbal International.

"Dat hoort er kennelijk bij in deze landen. In de laatste negentien speelronden zijn er in de Roemeense competitie al 25 trainers ontslagen. Maar goed, geen kwaad woord over deze club. Want ik had dit avontuur voor geen goud willen missen. Ik heb in het afgelopen half jaar veel meer meegemaakt dan in de jaren daarvoor. Het is jammer dat dit slechts zes maanden heeft mogen duren."

De nederlaag tegen Dinamo Boekarest (3-0) was de spreekwoordelijke druppel. "En dat terwijl er tien dagen geleden nog niets aan de hand was. We stonden keurig in de middenmoot, hebben ons geplaatst voor de halve finale van het Roemeense bekertoernooi voor het eerst sinds vijftig jaar. Maar we verloren de laatste wedstrijden ongelukkig door rode kaarten en penalty's en ze raakten direct in paniek."