Italiaanse titelstrijd lijkt gelopen koers na puntendeling in absolute kraker
Juve is morele winnaar door puntendeling

02-03-2015 23:10
4

De voetbaltopper in Italië tussen Juventus en AS Roma heeft maandag geen winnaar opgeleverd. De confrontatie in Rome eindigde in 1-1. Die uitslag betekende dat de 'Oude Dame' uit Turijn fier aan kop blijft in de Serie A en negen punten voorsprong behoudt op de Romeinse club, die vorige week donderdag nog Feyenoord uitschakelde in de Europa League.

Het duurde meer dan een uur voordat het eerste doelpunt viel in het volle Stadio Olimpico. Spits Carlos Tévez bracht Juventus in de 64e minuut op voorsprong door een vrije trap fraai achter doelman Morgan De Sanctis te krullen. Het was al zijn vijftiende competitietreffer en het moment was ook uitstekend getimed. AS Roma had net verdediger Vasilios Torosidis zien vertrekken met een rode kaart.

Roma leek verslagen, maar de thuisploeg richtte zich alsnog op na de gelijkmaker in de 78e minuut. Seydou Keita kopte de bal richting doellijn en verdediger Claudio Marchisio gaf er nog net het tikje aan waarmee hij zijn eigen doelman Gianluigi Buffon verraste. Roma bleef in de slotfase met tien man aandringen, maar slaagde er niet in nogmaals te scoren en met een overwinning de competitie in Italië nog wat spanning te geven. (ANP)