'Spannende toekomst' voor Ajax: 'Komt veel op je af als je aflopend contract hebt'
"Iedereen weet hoe ik over Ajax denk en wat ik voor Ajax voel"

'Spannende toekomst' voor Ajax: 'Komt veel op je af als je aflopend contract hebt'

03-03-2015 00:00
8

Lasse Schöne verlengde maandag zijn contract bij Ajax tot medio 2017. De Deense voetballer zegt dat daardoor een 'last van zijn schouders' is gevallen. Hij ziet de toekomst in ieder geval met veel vertrouwen tegemoet.

"Als je een aflopend contract hebt, komt er heel veel op je af. Vooral heel veel interesse. Tachtig procent daarvan was alleen maar informeren hoe het zit.
Er zat ook wel wat bij dat interessant was, maar zoals ik zo vaak heb gezegd, heb ik het hier heel erg naar mijn zin. Ik voel me hier thuis en ik heb heel bewust hiervoor gekozen", aldus Schöne tegenover Ajax TV.

"Iedereen weet hoe ik over Ajax denk en wat ik voor Ajax voel. Ik ga niet weg om weg te gaan. Ik denk dat ik hier nog wel beter kan worden, belangrijker voor het team", aldus de Deen. "De laatste tijd is het wat minder, ik moet snel mijn oude vorm terugvinden." Is zijn mindere vorm te wijten aan de onzekerheid inzake een nieuw contract? "Dat ga ik daar niet op gooien. Ik ga dat niet als excuus gebruiken. Je loopt wel met veel dingen rond. Dat valt nu van je schouders af. Je toekomst is duidelijk voor de komende jaren."

Schöne ziet niet alleen zijn toekomst, maar ook die van Ajax met veel vertrouwen tegemoet. "De toekomst ziet er spannend uit. Ik heb niet twee jaar erbij om maar twee jaar erbij te nemen. Ik wil juist nog verder. Als je ziet wat voor talentvolle groep we hebben. Er zit veel rek in. Daar heb ik wel zin in", aldus Schöne, die aangaf dat zijn keuze wel gemakkelijker werd doordat Ajax al met 'sterkhouders' verlengde. "Als je nog mensen bij deze groep haalt, wordt het alleen maar beter, leuker. De concurrentie wordt steeds zwaarder. Dat zijn mooie dingen."