Feyenoord ziet vele nadelen van innovatief plan: Wij moeten elke euro omdraaien
"Er zitten teveel kosten aan verbonden"

Feyenoord ziet vele nadelen van innovatief plan: "Wij moeten elke euro omdraaien"

03-03-2015 00:04
4

De KNVB hoeft niet te rekenen op de medewerking van Feyenoord aan de heuse voetbalpiramide. Dit houdt in dat er in het seizoen 2016-2017 een nieuwe, tweede divisie moet worden ingevoerd, waarin ook tweede elftallen kunnen uitkomen.

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, staat niet achter het plan voor een nieuwe divisie tussen het betaald voetbal en de amateurs. "We hebben de voor- en nadelen tegen elkaar weggestreept. Het is voor ons beter om een goede beloftencompetitie op te tuigen", stelt Van Geel in NOS Langs de Lijn, geciteerd door Algemeen Dagblad.

"Dan is het beter om op maandag te spelen dan in het weekeinde. Er zitten teveel kosten aan verbonden. Wij moeten nog elke euro omdraaien. Voor ons blijven er gewoon teveel nadelen aan kleven", vindt Van Geel. Een sterke beloftencompetitie ziet de td wel zitten. "We pleiten voor zo sterk mogelijke tweede elftallen. Dat is volgens ons het beste alternatief."

Meerdere clubs zien het niet zitten dat er een nieuwe divisie wordt opgetuigd. "Gelukkig hebben we steun van nog meer clubs. We houden dinsdag een meeting met technisch directeuren in Zeist. Daar gaan we kijken hoe we dit structuur kunnen geven", besluit Van Geel.