Ajax lijkt volslagen kansloos: 'Van der Vaart kan 4,3 miljoen gaan verdienen'
MLS-club doet Van der Vaart gigabod

Ajax lijkt volslagen kansloos: 'Van der Vaart kan 4,3 miljoen gaan verdienen'

03-03-2015 08:04
28

Rafael van der Vaart (32) kan nog één financiële klapper maken in zijn loopbaan. Het Amerikaanse Kansas City heeft de Nederlander een jaarsalaris van 4,3 miljoen euro geboden, meldt Bild.

Van der Vaart zou in dat geval aan het einde van het seizoen naar de Major League Soccer verkassen. Zijn contract bij Hamburger SV loopt af en de club is niet van plan om de Oranje-international een nieuwe verbintenis voor te schotelen.

Afgelopen weekend was een delegatie van Kansas in Hamburg aanwezig. Duitse media meldden dat zij met het management en de vader van Van der Vaart hebben gesproken. Eind maart geeft HSV Van der Vaart vermoedelijk definitief uitsluitsel over zijn toekomst bij de Bundesliga-club.

Bij Kansas zou hij de absolute grootverdiener worden. Afgelopen seizoen waren de Amerikaanse internationals Matt Besler en Graham Zusi met 560.000 euro de grootverdieners. De Braziliaan Kaká was met 6,4 miljoen euro per jaar de best verdienende speler in de MLS. Hij speelt bij Orlando City.

Ook Ajax wordt al tijden aan Van der Vaart gelinkt. Volgens het Algemeen Dagblad is een terugkeer naar de Amsterdam Arena voorlopig geen optie voor de Nederlander, die de komende weken alle opties op een rijtje legt.